Bc. Alena Horáková

Master's thesis

Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost

Microbiological quality of cascara and its antimicrobial efficacy
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.
Abstract:
The thesis deals with a relatively newly approved food on the EU market, cascara. The theoretical part describes its characteristics in terms of processing, chemical composition, microbial contamination and approval process. The experimental part deals with its microbial analysis, preparation of extracts and their antimicrobial efficacy.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Horáková, Alena. Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma