Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost – Bc. Alena Horáková
Bc. Alena Horáková
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost
Microbiological quality of cascara and its antimicrobial efficacy
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.Abstract:
The thesis deals with a relatively newly approved food on the EU market, cascara. The theoretical part describes its characteristics in terms of processing, chemical composition, microbial contamination and approval process. The experimental part deals with its microbial analysis, preparation of extracts and their antimicrobial efficacy.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Horáková, Alena. Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena
Monika Pulchartová