Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému – Veronika ŠPLÍCHALOVÁ
Veronika ŠPLÍCHALOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému
Evaluation of tuber cooking quality in selected table potato cultivars cultivated under organic and conventional crop management
Anotace:
V diplomové práci byl sledován vliv konveční a ekologické technologie pěstování na stolní hodnotu hlíz brambor. V jednoletých pokusech (ročník 2010) bylo uplatněno 13 odrůd (Adéla, Bionta, Karin, KE 100/10, Laura, Madona, Magda, Princess, Red Anna, Rosara, Solara, Satina, Terka) vypěstovaných v rozdílných produkčních systémech. Stolní hodnota hlíz (barva dužniny, konzistence, struktura, moučnatost …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the effects of conventional and organic crop management on cooking quality of potatoes. In one-year potato field trials (year 2010) with different crop management (conventional versus organic), 13 table potato genotypes (Adéla, Bionta, Karin, KE 100/10, Laura, Madona, Magda, Princess, Red Anna, Rosara, Solara, Satina,Terka) were used. The cooking quality …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2011
Identifikátor:
22330
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPLÍCHALOVÁ, Veronika. \textit{Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/xljuf4/.
Jak správně citovat práci
ŠPLÍCHALOVÁ, Veronika. Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému. Č. Bud., 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Rozdíly v množství a složení mléka dojnic chovaných konvenčně a ekologicky
Markéta Boubínová -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková -
Ekonomické srovnání produkce osiva trav a ozimé pšenice v rámci konvenčního a ekologického systému hospodaření
Václav Děd -
Porovnání výnosu a kvality zrna u vybraných odrůd pšenice ozimé v konvenčním a ekologickém způsobu pěstování
Terezie Voňková -
Porovnání produkčních a reprodukčních ukazatelů v konvenčním a ekologickém chovu dojnic v rámci jednoho podniku
Jiří Smažil -
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Kristýna Jančeová
Název
Vložil
Vloženo
Práva