Vliv rychlosti mražení na enzymatickou aktivitu – Mgr. Martina Klašková
Mgr. Martina Klašková
Bakalářská práce
Vliv rychlosti mražení na enzymatickou aktivitu
The Influence of the Freezing Rate on the Enzymatic Activity
Anotace:
Cílem této práce byla studie vlivu rychlosti mražení a následného rozmražení na aktivitu enzymu ve vodném roztoku. Jako modelový enzym byl používán enzym laktát dehydrogenáza (LDH). Vliv rychlosti zmražení a následného rozmražení na obnovenou aktivitu LDH byl experimentálně studován bez přítomnosti kryoprotektantů. Enzym byl rychle zmražen v kapalném dusíku, pomaleji ve směsi suchého ledu s acetonem …víceAbstract:
The aim of this work was to study the effect of the freezing and thawing rates on the activity of enzymes in aqueous solutions. Lactate dehydrogenase was used as model enzyme. The effect of freezing and thawing rate on the recovery of LDH activity was experimentally studied in the absence of cryoprotectants. Enzyme was frozen rapidly in liquid nitrogen, slowly in a mixture of dry ice with acetone and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/k14dx/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2010
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie