Bc. Anna-Marie Malíková

Bakalářská práce

Stanovení potravinářských barviv metodami TLC a ITP

Determination of food dyes using TLC and ITP
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stanovení potravinářských barviv v sirupech a nápojích metodami TLC a ITP. V teoretické části je uveden přehled analytických separačních metod, s bližším popisem tenkovrstvé chromatografie a izotachoforézy. V experimentální části je prezentována optimalizace postupů pro stanovení vybraných barviv těmito metodami. Jsou zde popsány analýzy reálných vzorků a metody …více
Abstract:
This thesis deals with determination of food dyes in syrups and drinks using TLC and ITP. In the theoretical part is an overview of analytical separation methods with a closer description of thin-layer chromatography and isotachophoresis. The experimental part presents the optimization of procedures for the determination of selected dyes using these methods. The analyses of real samples are listed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 6. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2016
  • Vedoucí: RNDr. Marta Farková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Matematika se zaměřením na vzdělávání