Karel Musil

Bakalářská práce

Využití termické analýzy v potravinářství

Using of Thermal Analysis in Food
Anotace:
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé metody termické analýzy, které se využívají v potravinářství ke kontrole kvality potravin. Byly analyzovány vybrané druhy potravin tak, aby vystihovaly možnosti termické analýzy při analýze bílkovin, sacharidů a lipidů za účelem optimalizace podmínek při pečení, smažení a vaření. U bílkovin byl sta-noven denaturační pík proteinů kuřecího, vepřového …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was focused on the application of the individual methods of thermal analysis, which are used in food quality control. There were analysed selected types of food products, to resemble the possibilities of thermal analytical methods in the analysis of proteins, carbohydrates and lipids with respect to the optimization of the pro-cessing conditions in the course of baking …více
 

Klíčová slova

TG DTA maso sacharidy lipidy.
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Musil, Karel. Využití termické analýzy v potravinářství. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin