Karel Musil
Bachelor's thesis
Využití termické analýzy v potravinářství
Using of Thermal Analysis in Food
Abstract:
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé metody termické analýzy, které se využívají v potravinářství ke kontrole kvality potravin. Byly analyzovány vybrané druhy potravin tak, aby vystihovaly možnosti termické analýzy při analýze bílkovin, sacharidů a lipidů za účelem optimalizace podmínek při pečení, smažení a vaření. U bílkovin byl sta-noven denaturační pík proteinů kuřecího, vepřového …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was focused on the application of the individual methods of thermal analysis, which are used in food quality control. There were analysed selected types of food products, to resemble the possibilities of thermal analytical methods in the analysis of proteins, carbohydrates and lipids with respect to the optimization of the pro-cessing conditions in the course of baking …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Musil, Karel. Využití termické analýzy v potravinářství. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies