Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru – Bc. Věra Maňásková
Bc. Věra Maňásková
Master's thesis
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Extraction of Phenolic Acids from Solid Character Plant Foods
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné extrakční metody k izolaci fenolových kyselin z pevného vzorku rostlinného původu a zjištěním, které z vybraných fenolových látek se ve vzorku nacházejí. Stanovována byla kyselina 4-aminobenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 4-hydroxybenzoová, vanilinová, kávová, p-kumarová, ferulová, sinapová a vanilin. Výběr vhodné extrakční metody se odvíjel od zjištěného obsahu …moreAbstract:
This thesis deals with the selection of suitable extraction method for the isolation of pheno-lic acids from solid samples of plant origin and finding that the selected phenolic com-pounds in the sample are located. Determined the 4-aminobenzoic acid, 3,4-dihydroxybenzoic, 4-hydroxybenzoic, vanillic, caffeic, p-coumaric, ferulic, sinapic and vanillin. Selection of a suitable extraction method was based …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAŇÁSKOVÁ, Věra. \textit{Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/xpl634/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Maňásková, Věra. Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Terpenické látky v bobulích muškátových odrůd révy vinné
Monika Valová -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Stanovení obsahu stilbenových fytoalexinů u stresovaných buněčných suspenzních kultur révy vinné
Jan Blažek -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné
Jiří Gregorovič -
Studium polyfenolického profilu částí révy vinné
Karolína Kostelníková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Veronika Klesnilová