Alžběta Ludínová

Bachelor's thesis

Alternativní výživa a její význam pro člověka

Alternative nutrition and its relevance for humans
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice šesti alternativních výživových směrů, jež se staly během několika desetiletí oblíbenými po celém světe. První část této práce je věnována obecným zásadám ve výživě člověka, a to hlavně makroživinám rozebraným po biochemické stránce. Druhá část je věnována vytyčeným alternativním směrům, jejich popisu, základnímu principu, benefitech a případných nedostatcích …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on six alternative nutritional trends, which have become popular around the world in past several decades. The first part of this thesis deals with macronutrients biochemicaly disassembled and general principles of human nutrition. Next part of this thesis describes specific alternatives of nutrition together with fundamental principles, benefits, disadvantages and real …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 6. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ludínová, Alžběta. Alternativní výživa a její význam pro člověka . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic