Alternativní výživa a její význam pro člověka – Alžběta Ludínová
Alžběta Ludínová
Bakalářská práce
Alternativní výživa a její význam pro člověka
Alternative nutrition and its relevance for humans
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice šesti alternativních výživových směrů, jež se staly během několika desetiletí oblíbenými po celém světe. První část této práce je věnována obecným zásadám ve výživě člověka, a to hlavně makroživinám rozebraným po biochemické stránce. Druhá část je věnována vytyčeným alternativním směrům, jejich popisu, základnímu principu, benefitech a případných nedostatcích …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on six alternative nutritional trends, which have become popular around the world in past several decades. The first part of this thesis deals with macronutrients biochemicaly disassembled and general principles of human nutrition. Next part of this thesis describes specific alternatives of nutrition together with fundamental principles, benefits, disadvantages and real …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ludínová, Alžběta. Alternativní výživa a její význam pro člověka . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin