Lucie Bajerová

Bakalářská práce

Toxické a rizikové prvky v potravinách

Toxic and dangerous elements in foods
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vybranými toxickými a rizikovými prvky v potravinách. V současné době je zdravotní nezávadnost a kvalita potravin předmětem častých diskuzí a právě obsah toxických prvků je jedním z ukazatelů zdravotní nezávadnosti potravin. Práce je zaměřena na nejvýznamnější toxické prvky – olovo, rtuť, kadmium a arsen. Tyto prvky mohou v závislosti na množství konzumované potraviny a četnosti …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with selected toxic and dangerous elements in food. At present, health harmlessness of food and its quality are the subject of frequent discussions. The content of toxic elements is one of the indicators of food safety. The thesis focuseson the most important toxic elements - lead, mercury, cadmium and arsenic. These elements may cause serious health problems, depending on …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Martina Kosařová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta