Lucie Bajerová

Bachelor's thesis

Toxické a rizikové prvky v potravinách

Toxic and dangerous elements in foods
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vybranými toxickými a rizikovými prvky v potravinách. V současné době je zdravotní nezávadnost a kvalita potravin předmětem častých diskuzí a právě obsah toxických prvků je jedním z ukazatelů zdravotní nezávadnosti potravin. Práce je zaměřena na nejvýznamnější toxické prvky – olovo, rtuť, kadmium a arsen. Tyto prvky mohou v závislosti na množství konzumované potraviny a četnosti …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with selected toxic and dangerous elements in food. At present, health harmlessness of food and its quality are the subject of frequent discussions. The content of toxic elements is one of the indicators of food safety. The thesis focuseson the most important toxic elements - lead, mercury, cadmium and arsenic. These elements may cause serious health problems, depending on …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Martina Kosařová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology