Toxické a rizikové prvky v potravinách – Lucie Bajerová
Lucie Bajerová
Bakalářská práce
Toxické a rizikové prvky v potravinách
Toxic and dangerous elements in foods
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vybranými toxickými a rizikovými prvky v potravinách. V současné době je zdravotní nezávadnost a kvalita potravin předmětem častých diskuzí a právě obsah toxických prvků je jedním z ukazatelů zdravotní nezávadnosti potravin. Práce je zaměřena na nejvýznamnější toxické prvky – olovo, rtuť, kadmium a arsen. Tyto prvky mohou v závislosti na množství konzumované potraviny a četnosti …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with selected toxic and dangerous elements in food. At present, health harmlessness of food and its quality are the subject of frequent discussions. The content of toxic elements is one of the indicators of food safety. The thesis focuseson the most important toxic elements - lead, mercury, cadmium and arsenic. These elements may cause serious health problems, depending on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Domácí zelenina: obsah esenciálních a toxických prvků
Monika Vychytilová -
Toxic leadership a jeho vliv na pracovní vztahy
Izabella Frolova -
The application of biochar for reduction of risk element availability for cocoa (Theobroma cacao) plants
Michael Frimpong -
Vybrané těžké kovy v produktech z mořských ryb
Vendula Smolíková -
Využití rostlinných extraktů při zatížení organismu těžkými kovy a parazity
Valeriia Pravodelova -
Prionové proteiny a jejich interakce s těžkými kovy
Eliška Sedláčková -
Možnosti elektrochemické detekce těžkých kovů v potravinách
Adriana Navrátilová -
Stanovení těžkých kovů v potravinách metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem (ICP-MS)
Petra Slavíková