Příprava monoacylglycerolu z kyseliny 1 - adamantankarboxylové a glycidolu – Bc. Petra VAŠÍČKOVÁ
Bc. Petra VAŠÍČKOVÁ
Master's thesis
Příprava monoacylglycerolu z kyseliny 1 - adamantankarboxylové a glycidolu
Preparation of monoacylglycerol by reaction of glycidol and 1-adamantanecarboxylic acid
Abstract:
Monoacylglycerols are substances widely used in food industry, cosmetic industry as well as in pharmaceutical industry because of their antimicrobial and antifungal properties. The aim of this study was preparation of monoacylglycerol of 1-adamantanecarboxylic acid (Tricyclo [3.3.1.1(3, 7)] decan-1-Carboxylic acid), in order to use it as a germicidal agent. Monoacylglycerol of 1-adamantanecarboxylic …viacAbstract:
Monoacylglyceroly jsou substance široce využívané v potravinářském, kosmetickém stejně jako farmaceutickém průmyslu z důvodu jejich antimikrobiálních a antifugálních účinků. Práce se zabývá přípravou monoacylglycerolu kyseliny 1 {--} adamantankarboxylové kyseliny (Tricyclo [3.3.1.1(3,7)]decan-1-Carboxylic acid), jelikož se předpokládá jeho využití jako germicidního prosředku. Monoacylglycerol byl připraven …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12549
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
- Vedúci: doc. Ing. Rahula Janiš, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VAŠÍČKOVÁ, Petra. Příprava monoacylglycerolu z kyseliny 1 - adamantankarboxylové a glycidolu. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production