Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství – Bc. Štěpánka Glanzová
Bc. Štěpánka Glanzová
Master's thesis
Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství
Use of artichoke (Cynara scolymus L.) in food industry
Abstract:
Cílem práce bylo zjistit možnosti využití artyčoků jako potravinářského výrobku. Artyčoky byly dodány od místního zemědělce. V rámci výroby byla snaha o minimalizaci odpadu z artyčoků i o návrh receptury a výrobu trvanlivých produktů, které na trhu nejsou úplně obvyklé, s tím že budou pro zákazníka lákavé a zajímavé. V rámci výroby tedy vznikly dva výrobky, a to nakládané artyčoky a artyčokový nápoj …moreAbstract:
The aim of this thesis was to find some possibilities of using artichokes as food product. Artichokes were sourced from a local farmer. We tried to minimise waist production during the artichoke processing and create a draft of recipe for products with long shelf life which are not common on the market and would be interesting for a customer. We made two of the products, pickled artichokes and artichoke …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Lenka Machálková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Andrea Hotová -
STRUKTURA A TEXTURA V ZAHRADNÍ A KRAJINNÉ TVORBĚ - NÁVRH ZAHRADNÍHO PROSTORU S DŮRAZEM NA JEDNOLIVÉ ASPEKTY SMYSLOVÉHO VNÍMÁNÍ
Tereza Nidetzká -
Textura mléčných dezertů fermentovaných v obalu
Klaudie Šudrychová -
Zahrada v zimě – Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Adéla Bohuslavová -
Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Lucie MYNARČÍKOVÁ -
Mikrostruktura a krystalografická textura schránek zástupců třídy Bivalvia: test fylogenetického a paleoekologického významu
Magdalena Klicnarová