Bc. Štěpánka Glanzová

Diplomová práce

Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství

Use of artichoke (Cynara scolymus L.) in food industry
Anotace:
Cílem práce bylo zjistit možnosti využití artyčoků jako potravinářského výrobku. Artyčoky byly dodány od místního zemědělce. V rámci výroby byla snaha o minimalizaci odpadu z artyčoků i o návrh receptury a výrobu trvanlivých produktů, které na trhu nejsou úplně obvyklé, s tím že budou pro zákazníka lákavé a zajímavé. V rámci výroby tedy vznikly dva výrobky, a to nakládané artyčoky a artyčokový nápoj …více
Abstract:
The aim of this thesis was to find some possibilities of using artichokes as food product. Artichokes were sourced from a local farmer. We tried to minimise waist production during the artichoke processing and create a draft of recipe for products with long shelf life which are not common on the market and would be interesting for a customer. We made two of the products, pickled artichokes and artichoke …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta