Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa – Bc. Karolína Marešová, DiS.
Bc. Karolína Marešová, DiS.
Master's thesis
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
The influence of pig nutrition on pork quality
Abstract:
Vepřové maso je jedním z nejčastěji konzumovaných mas na světě. Jedná se o všestranně upotřebitelné maso, které můžeme využít v různých podobách. Kvalita vepřového masa je závislá na jeho vlastnostech, které ho činí žádoucím pro spotřebitele. Kvalitu vepřového masa ovlivňují různé faktory, jako jsou genetické předpoklady, pohlaví a věk poraženého zvířete, ustájení, přeprava a výživa. Pro zajištění …moreAbstract:
Pork is one of the most commonly consumed meats in the world. It is a versatile meat that can be used in various forms. The quality of pork depends on its properties, which make it desirable for consumers. Various factors such as genetic predisposition, sex and age of the slaughtered animal, housing, transport, and nutrition affect the quality of pork. To ensure the production of high-quality pork …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 18. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Michaela Englmaierová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAREŠOVÁ, Karolína. \textit{Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/xtxo1z/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights