Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa – Bc. Karolína Marešová, DiS.
Bc. Karolína Marešová, DiS.
Master's thesis
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
The influence of pig nutrition on pork quality
Anotácia:
Vepřové maso je jedním z nejčastěji konzumovaných mas na světě. Jedná se o všestranně upotřebitelné maso, které můžeme využít v různých podobách. Kvalita vepřového masa je závislá na jeho vlastnostech, které ho činí žádoucím pro spotřebitele. Kvalitu vepřového masa ovlivňují různé faktory, jako jsou genetické předpoklady, pohlaví a věk poraženého zvířete, ustájení, přeprava a výživa. Pro zajištění …viacAbstract:
Pork is one of the most commonly consumed meats in the world. It is a versatile meat that can be used in various forms. The quality of pork depends on its properties, which make it desirable for consumers. Various factors such as genetic predisposition, sex and age of the slaughtered animal, housing, transport, and nutrition affect the quality of pork. To ensure the production of high-quality pork …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva
Názov
Vložil
Vložené
Práva