Martin Dočkal

Bachelor's thesis

Využití metody 3D tisku pro výrobu sýrových analogů

Use of 3D printing for the production of cheese analogues
Abstract:
Náplní této práce je shrnutí informací o technologii 3D tisku a možnostech jejího využití v potravinářství. Dále práce zahrnuje informace o náhražkách sýrů nesoucích souhrnný název sýrové analogy, u kterých jsou popsány jejich typy, postupy výroby a vlastnosti. Nejdůležitější část práce pojednává o propojení těchto dvou odvětví neboli o využití technologie 3D tisku při výrobě sýrových analogů. Jsou …more
Abstract:
The aim of this thesis is to summarize information about 3D printing technology and its pos-sible applications in the food industry. Furthermore, the thesis includes information on cheese substitutes bearing the collective name of cheese analogues, for which their types, production processes and properties are described. The most important part of the thesis deals with the connection of these two sectors …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Zuzana Míšková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta