Martin Dočkal

Bakalářská práce

Využití metody 3D tisku pro výrobu sýrových analogů

Use of 3D printing for the production of cheese analogues
Anotace:
Náplní této práce je shrnutí informací o technologii 3D tisku a možnostech jejího využití v potravinářství. Dále práce zahrnuje informace o náhražkách sýrů nesoucích souhrnný název sýrové analogy, u kterých jsou popsány jejich typy, postupy výroby a vlastnosti. Nejdůležitější část práce pojednává o propojení těchto dvou odvětví neboli o využití technologie 3D tisku při výrobě sýrových analogů. Jsou …více
Abstract:
The aim of this thesis is to summarize information about 3D printing technology and its pos-sible applications in the food industry. Furthermore, the thesis includes information on cheese substitutes bearing the collective name of cheese analogues, for which their types, production processes and properties are described. The most important part of the thesis deals with the connection of these two sectors …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta