Bc. Anna Pičmanová

Diplomová práce

Vliv původu osiva na olejnatost, obsah a skladbu mastných kyselin u semen máku setého

Influence of origin on seed oil content, content and composition of fatty acids in poppy seed
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnými rozdíly v kvalitě semen určených k potravinářským účelům, spojené s původem odrůd máku setého. V tomto pokusu bylo testováno 18 krajových odrůd máku a 3 odrůdy ze seznamu doporučených odrůd (SDO).Cílem práce bylo zjistit obsah oleje a obsah mastných kyselin. Zjistit možné rozdíly mezi jednotlivými roky, barvami a odrůdami. Rozbory byly provedeny v laboratoři na …více
Abstract:
This Master’s thesis explores the potential differences in the quality of seeds intended for use in the food industry, connected to the species of Papaver Somniferum. In this experiment, 18 species of countryside poppy and 3 species from the List of Recommended Species (SDO) were tested.The aim of the thesis is to determine the oil and fatty acid content, to determine possible differences between specific …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Perla Kuchtová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses xv0k9f xv0k9f/2
17. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
17. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.