Česká a moravská krčma v 16. a 17. století: Místo střetů a setkání – Mgr. Jan Čech
Mgr. Jan Čech
Master's thesis
Česká a moravská krčma v 16. a 17. století: Místo střetů a setkání
Bohemian and Moravian Taverns in the 16th and 17th Centuries: Point of Meeting and Encounter
Anotácia:
Práce se zabývá krčmami jakožto významným dějinným prvkem, místem, kde se lidé shromažďovali, trávili volný čas; institucí důležitou z hospodářského, kulturního i sociálního hlediska.Abstract:
This work treats about taverns, as the places, where the liege people spent their free time, where they met each other and where they could learn some new information. Taverns as the institutions of big kultural, economic and social importance.Kľúčové slová
krčma krčmy šenk šenky šenkýř šenkýři krčmáři hospoda hospody výčep výčepy šenkhauz šenkhauzy šenkovna hostinec hostince zájezdní hostinský host hosté piják pijáci pivo víno kořalka pálenka ubytování posudné právo varu výsadní hospoda cechovní hospoda připíjení pití na řád hazardní hry ležáci překupnictví opilství opíjení šenktyš herberk výtržnosti setkání střetů tavern taverns pub pubs inn inns bier wine brandy
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 9. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tyms3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 9. 2007
- Vedúci: prof. PhDr. Mgr. Tomáš Knoz, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / odbor:
Historical Sciences / History
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.