Barbora KREJČIŘÍKOVÁ

Bakalářská práce

Netradiční potraviny ve výživě člověka

Nontraditional groceries in sustenance human
Anotace:
Práce se zabývá netradičními potravinami ve výživě člověka. Je zaměřena na rozdělení a význam potravin rostlinného a živočišného původu ve výživě člověka. Velký důraz je kladen na entomofagii neboli využití hmyzu jako potraviny. Ke konzumaci hmyzu dochází běžně v mnoha částech světa. Hmyz je snadno dostupným zdrojem bílkovin pro lidi v rozvojových zemích a je považován za delikatesu v zemích eko-nomicky …více
Abstract:
This thesis deals with non traditional food in the diet of humans. It is focused on distribution and importance of foods of plant and animal origin in human nutrition. Great emphasis is placed on entomophagy or the use of insects as food. The consumption of insects is commonly in many parts of the world. Insects are easily ac-cessible source of protein for people in developing countries and is regarded …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2009
Identifikátor: 12772

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 9. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KREJČIŘÍKOVÁ, Barbora. Netradiční potraviny ve výživě člověka. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 08. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin