Vliv hladiny vápníku ve směsi pro brojlery na senzorické vlastnosti masa – Bc. Lucie Zajdová
Bc. Lucie Zajdová
Diplomová práce
Vliv hladiny vápníku ve směsi pro brojlery na senzorické vlastnosti masa
The effect of the calcium in the mixture for broilers on the sensorical properties of the meat.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu vápníku na kvalitu a jakost drůbežího masa. Cílem sledování bylo zjistit, zdali zkrmování vyššími hladinami vápníku má vliv na senzorické vlastnosti prsní a stehenní svaloviny. V krmných dietách u pokusných brojlerů hybridní kombinace ROSS 308 obsahovala krmná směs BR2 rozdílné hladiny vápníku. První dvě skupiny brojlerů byly kontrolní a podávalo se jim krmivo …víceAbstract:
The thesis is about the impact of a content of the calcium on a quality of the meat. The target of the observation was whether a feeding with a higher level of the calcium has the impact on the sensorical properties of a breast and thigh muscles. Feeding mixture BR2 contained different level of the calcium during the feeding experiments with the broilers with a hybrid combination ROSS 308. First two …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Spotřebitelské preference masa kanečků
Hana Cihlářová -
Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa
Alexandra Vilamová -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová
Název
Vložil
Vloženo
Práva