Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů – Markéta Suchánková
Markéta Suchánková
Bachelor's thesis
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Effect of furcellaran on the consistency of spreadable quark cheeses
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo zjištění vlivu použití furcellaranu na konzistenci tvarohových sýrů. Teoretická část se zaměřuje na technologii výroby smetanových krémů a na jejich organoleptické vlastnosti. Dále jsou zde popsány hydrokoloidy, jejich rozdělení a jejich funkce v mléčných výrobcích. Praktická část je zaměřena na výrobu modelových vzorků s přídavkem furcellaranu o koncentraci 0,50; 0 …moreAbstract:
The goal of the bachelor theses was Furcellaran influence detection on cream cheese consistency and spread ability. The theoretical part is focused on cream cheese production technology and its organoleptic features. In following parts are described hydrocolloids, their division and function in dairy products. The practical part is focused on a production of model samples with concentration 0,50; 0 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHÁNKOVÁ, Markéta. \textit{Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/xx68zg/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Suchánková, Markéta. Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology