Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití – Bc. Lucie Volfová
Bc. Lucie Volfová
Diplomová práce
Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití
Influence of grain sorghum variety on baking quality of flour and possibilities of its use
Anotace:
Čirok zrnový (Sorghum bicolor L. Moench) se řadí ke světově nejvýznamnějším plodinám, v žebříčku nejvíce pěstovaných obilnin je na pátém místě. Je pěstován pro potravinářské, krmné a technické účely. V České republice je zařazován do alternativních plodin. Je charakteristický značnou odolností vůči teplu i suchu. Čirok má nízký obsah prolaminů, je tedy vhodnou plodinou pro výrobu bezlepkových produktů …víceAbstract:
Grain sorghum (Sorghum bicolor L. Moench) is one of the world´s most important crops, ranking fifth in the ranking of the most cultivated cereals. It is grown for food, feed and technical purposes. In the Czech Republic, it is included in alternative crops. It is characterized by considerable resistance to heat and drought. Sorghum has a low kontent of prolamins, so it is a suitable crop for the production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOLFOVÁ, Lucie. \textit{Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/xxex5q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality sladovnických cereálií a sladu z pohledu kontaminace mykotoxiny
Kateřina Malá -
Estetika Władysława Tatarkiewicze
Hana Zrno Vondrů -
Marketingová komunikace Zrno zrnko
Adam Pastorek -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj -
Přechod podílu v družstvu
Oliver ZRNO -
Porovnání různých způsobů zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Michael Špunar -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Josef Adámek
Název
Vložil
Vloženo
Práva