Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití – Bc. Lucie Volfová
Bc. Lucie Volfová
Master's thesis
Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití
Influence of grain sorghum variety on baking quality of flour and possibilities of its use
Anotácia:
Čirok zrnový (Sorghum bicolor L. Moench) se řadí ke světově nejvýznamnějším plodinám, v žebříčku nejvíce pěstovaných obilnin je na pátém místě. Je pěstován pro potravinářské, krmné a technické účely. V České republice je zařazován do alternativních plodin. Je charakteristický značnou odolností vůči teplu i suchu. Čirok má nízký obsah prolaminů, je tedy vhodnou plodinou pro výrobu bezlepkových produktů …viacAbstract:
Grain sorghum (Sorghum bicolor L. Moench) is one of the world´s most important crops, ranking fifth in the ranking of the most cultivated cereals. It is grown for food, feed and technical purposes. In the Czech Republic, it is included in alternative crops. It is characterized by considerable resistance to heat and drought. Sorghum has a low kontent of prolamins, so it is a suitable crop for the production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOLFOVÁ, Lucie. \textit{Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/xxex5q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality sladovnických cereálií a sladu z pohledu kontaminace mykotoxiny
Kateřina Malá -
Estetika Władysława Tatarkiewicze
Hana Zrno Vondrů -
Marketingová komunikace Zrno zrnko
Adam Pastorek -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj -
Přechod podílu v družstvu
Oliver ZRNO -
Minimalizační a půdoochranné technologie uplatněné při pěstování kukuřice na zrno
Josef Adámek -
Provozní hodnocení sklízecích mlátiček různé konstrukce při sklizni kukuřice na zrno
František Tošovský
Názov
Vložil
Vložené
Práva