Mineral and Trace Element Contents in Growing Stages of Microgreens – Bc. Juraj Markovič, MBA
Bc. Juraj Markovič, MBA
Diplomová práce
Mineral and Trace Element Contents in Growing Stages of Microgreens
Mineral and Trace Element Contents in Growing Stages of Microgreens
Abstract:
The theoretical part is devoted to leafy vegetables and seeds for growing microgreens with an emphasis on their nutritional benefit. In the experimental part, garden cress and radish seeds were grown on a universal horticultural substrate and cotton wool. In the case of microgreens, samples were taken on the sixth to ninth day of growth for the preparation of the mineral with subsequent measurement …víceAbstract:
Teoretická část je věnována listové zelenině a semenům pro pěstování microgreens s důrazem na jejich nutriční benefit. V experimentální části byly pěstovány semena řeřichy a ředkvičky na univerzálním zahradnickém substrátu a vatě. U microgreens byly v šestém až devátém dnu růstu odebírány vzorky pro přípravu mineralizátu s následným měřením prvkového složení pomocí ICP-MS. Trendy v akumulaci jednotlivých …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Markovič, Juraj. Mineral and Trace Element Contents in Growing Stages of Microgreens . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam
Gabriela Gaubová -
Obsah vybraných biologicky aktivních látek ve volně rostoucích rostlinách tradičně využívaných jako zelenina
Simona ŠUSTEROVÁ -
Domácí zelenina: obsah esenciálních a toxických prvků
Monika Vychytilová -
Vztah mezi koncentrační hladinou vybraných prvků měřených pomocí hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem (ICP MS) a kvalitou spermiogramu
Markéta Myšková -
Stopové prvky u jednostranně založených diet
Pavlína Kosečková -
Stanovení toxických prvků a jejich forem v klinických materiálech
Kristýna Kroupová -
Vliv kontaminace půdy toxickými prvky na aktivitu vybraných půdních enzymů a růst plodin
Miroslava Křivánková -
Zinek jako stopový prvek v lidském těle, ve výživě a ve vzdělávacích plánech základních a středních škol
Leona GRYGAŘÍKOVÁ