Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ

Master's thesis

Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method
Abstract:
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné …more
Abstract:
The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2012
  • Supervisor: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production