Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV – Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ
Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ
Master's thesis
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné …viacAbstract:
The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa
Hana TUREČKOVÁ -
Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích
Eva MIKULKOVÁ