Barevné pšenice – genetická determinace a technologické využití – Martina Andrýsková
Martina Andrýsková
Bakalářská práce
Barevné pšenice – genetická determinace a technologické využití
Coloured wheat - genetic determination and technological processing
Anotace:
Cílem této práce s názvem "Barevné pšenice -- genetická determinace a technologické využití" bylo vybrat optimální způsoby zpracování barevných pšenic (Triticum aestivum L.) v potravinářském průmyslu. Běžně pěstované pšenice mají červenou barvu zrna. Jsou zde však i genotypy s geneticky podmíněným netradičním zabarvením zrna. Jedná se o pšenice s purpurovou, modrou, žlutou nebo bílou barvou zrna. Barva …víceAbstract:
The aim of this work entitled "Coloured wheat - genetic determination and technological processing" is to select the most appropriate way of treatment of coloured wheat (Triticum aestivum L.) in food industry. The grown common wheat has red coloured grain. However, there are several genotypes of wheat with different, genetically determined, grain colour: purple, blue, yellow and white. The purple and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Ing. Václav Trojan, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza transkripčních faktorů biosyntetické dráhy antokyanů
Kateřina Mácová -
Využití DNA barcodingu k detekci falšování potravin
Tereza Mikysková -
Rozumíme označování potravin?
Mirjana Stanojković -
Označování potravin jako nástroj nutriční gramotnosti
Martina Nevrlá -
Když čteš, možná neztloustneš - aneb naučme se rozumět označování potravin
Zuzana Strnadelová -
Právní a ekonomické aspekty označování potravin
Ladislava Šedá -
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Klára Hlavsová
Název
Vložil
Vloženo
Práva