In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže – Bc. Viktorie Špičková
Bc. Viktorie Špičková
Master's thesis
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Wheat starch in vitro digestibility in relation to digestion of poultry
Abstract:
Kur domácí je nejčastěji chovaný druh ze skupiny hrabavé drůbeže. Pro chovatele je domácí drůbež zajímavá především svým krátkým generačním intervalem a vysokou intenzitou růstu. Pro produkci kuřecího masa se využívají brojleři. Jsou to rychle rostoucí kuřata, cíleně křížená k masné produkci. Většinou se jedná o hybridy, vzniklé tříliniovým křížením. Vlastní výkrm probíhá většinou turnusově ve velkokapacitních …moreAbstract:
The domestic hens are the most frequently breed species from all of the poultry. They are under the high interest of the breeders from the point of short generation interval and very high growth rate. So called broilers are used especially for the production of the chicken meat. These fast-growing types of chicken is targeted primarily to the meat production. Such special hybrid kind was created mostly …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPIČKOVÁ, Viktorie. \textit{In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/xz1zdv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Stravitelnost fosforu u brojlerových kuřat
Lucie Kupčíková -
Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso
Marian Foltyn -
Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR
Eliška Humplová -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření
Eliška Suchomelová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights