Bc. Tereza Bočková
Master's thesis
Analýza vybraných potravin metodou NIR
Analysis of selected foods by NIR
Abstract:
BOČKOVÁ, T. Analýza vybraných potravin metodou NIR, Diplomová práce, MENDELU v Brně, 2015, 72s. Cílem práce bylo posoudit různorodé vzorky vybraných regionálně pěstovaných obilnin, olejnin a luskovin pomocí NIR analyzátoru DA 7200 a výsledky porovnat s tabulkovými hodnotami a chemickým rozborem. Celkem bylo použito 26 vzorků. Pro celá, drcená a mletá zrna a semena byla podle typu vzorku provedena analýza …moreAbstract:
BOČKOVÁ, T. Analysis of selected foods by NIR, Master thesis, MENDELU in Brno, 2015, 72p. The aim of the thesis was to examine samples of regionally grown cereals, oilseeds and legumes using NIR analyzer DA 7200 and compare the results to the tables and chemical analysis. A total of 26 samples were used. For the whole, crushed and milled grains and seeds, according to the type of the sample, analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
- Reader: Pavel Tvrzník, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Autentikace rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie ve střední oblasti
Jiří Vavřinec -
Využití infračervené spektrometrie pro ověření autenticity čokolády a kakaových prášků
Petra Slavíková -
Hodnocení stability rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie
Barbora Prokopová -
Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci přírodních ovocných šťáv
Jan Flodr -
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci džemů
František Tomiška -
Využití infračervené spektrometrie k ověření autenticity rostlinných olejů
Martina Vachtlová -
Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci vybraných omáček
Ondřej Táborský -
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných technických maziv olejové až krémové konzistence
Jan Šlauf
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights