Analýza vybraných potravin metodou NIR – Bc. Tereza Bočková
Bc. Tereza Bočková
Diplomová práce
Analýza vybraných potravin metodou NIR
Analysis of selected foods by NIR
Anotace:
BOČKOVÁ, T. Analýza vybraných potravin metodou NIR, Diplomová práce, MENDELU v Brně, 2015, 72s. Cílem práce bylo posoudit různorodé vzorky vybraných regionálně pěstovaných obilnin, olejnin a luskovin pomocí NIR analyzátoru DA 7200 a výsledky porovnat s tabulkovými hodnotami a chemickým rozborem. Celkem bylo použito 26 vzorků. Pro celá, drcená a mletá zrna a semena byla podle typu vzorku provedena analýza …víceAbstract:
BOČKOVÁ, T. Analysis of selected foods by NIR, Master thesis, MENDELU in Brno, 2015, 72p. The aim of the thesis was to examine samples of regionally grown cereals, oilseeds and legumes using NIR analyzer DA 7200 and compare the results to the tables and chemical analysis. A total of 26 samples were used. For the whole, crushed and milled grains and seeds, according to the type of the sample, analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
- Oponent: Pavel Tvrzník, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci přírodních ovocných šťáv
Jan Flodr -
Využití infračervené spektrometrie k ověření autenticity rostlinných olejů
Martina Vachtlová -
Autentikace doplňků stravy rostlinného původu pomocí infračervené spektrometrie
Tereza Korpasová -
Charakterizace složení a stability jedlých rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie
Chi Mai Nguyenová -
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci ochucujících omáček, zeleninových a ovocných protlaků
Jan Flodr -
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných technických maziv olejové až krémové konzistence
Jan Šlauf -
Hodnocení stability rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie
Barbora Prokopová -
Využití infračervené spektrometrie pro ověření autenticity čokolády a kakaových prášků
Petra Slavíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva