In-vitro sledování adaptace ruminální mikroflóry v závosloti na krmivu – Bc. Marie Vaškůjová
Bc. Marie Vaškůjová
Diplomová práce
In-vitro sledování adaptace ruminální mikroflóry v závosloti na krmivu
In-vitro observation of ruminal microflora adaptation with respect to feed
Anotace:
Bachor skotu je největší částí předžaludku a díky tomu dokáže pojmout velké množství krmiva. Potrava se v bachoru tráví ihned a to dvěma způsoby - mechanicky a chemicky. Větší význam má chemické mikrobiální trávení. Na tomto trávení se podílí z největší části bakterie, poté nálevníci a anaerobní bachorové houby. Rychlost zpracování krmiva záleží na typu krmiva a jejich různých příměsích. Ty se přidávají …víceAbstract:
Rumen is the largest part of a cow’s forestomach that can absorb large amounts of feed. Feed in the rumen is immediately digested in two ways - mechanically and chemically. Chemical microbial digestion is more important and it is carried out by bacteria, ciliates and anaerobic rumen fungi. The speed of digestion depends on the type of feed and other ingredients. These ingredients are added for better …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/vkwa1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
- Vedoucí: doc. Mgr. Jan Lochman, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Sledování hladin jetelových isoflavonoidů v ruminální tekutině v bioreaktoru v přítomnosti objemovém typu krmiva
Kateřina Kailová -
Význam mikroorganismů v bachoru přežvýkavců
Andrea Roztočilová -
Stanovení fytoestrogenů v ruminální tekutině
Hana Kuchaříková -
Detekce Mycobacterium avium subsp. avium v obsahu střeva holubů domácích (Columba livia domestica) metodou RealTime PCR
Annette Vittová -
Gen stearoyl-CoA desaturáza a jeho asociace se znaky kvality masa u skotu
Anna Schmidtová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Vliv vybraných kandidátních lokusů na ukazatele jakosti masa u skotu
Halina STEBLOVÁ