Bc. Petra Machalová

Master's thesis

Slad jako zdroj biogenních aminů

Malt as a source of biogenic amines
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu biogenních aminů a polyaminů ve sladech a sladových extraktech. Stanovení obsahu BA byly podrobeny pevné vzorky sladů (34 vzorků), ale i sladové extrakty (5 vzorků). Hlavním cílem praktické části této práce bylo změřit a stanovit vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií zastoupení jednotlivých BA a jejich celkový obsah ve sladech a ve sladových extraktech …viac
Abstract:
The aim of the current Master thesis was the monitoring of biogenic amine content and polyamines content in selected malt and malt extracts. Moreover, solid samples of malts (34 samples in total) and also malt extracts (5 samples in total) were subjected to the determination of BA content. The main scope of the practical part of this work was to determine by high-performance liquid chromatography the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Machalová, Petra. Slad jako zdroj biogenních aminů. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.