Povědomí Čechů o tradičních českých dezertech a sladkých jídlech – Bc. Lucie Veselá
Bc. Lucie Veselá
Bakalářská práce
Povědomí Čechů o tradičních českých dezertech a sladkých jídlech
Czechs' Awareness of Traditional Czech Desserts and Sweet Dishes
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o „Povědomí Čechů o tradičních českých dezertech a sladkých jídlech“ - tedy o orientaci lidí v této problematice. Ke zjištění znalostí byl využit on-line dotazník, na který reagovalo 142 respondentů. Teoretická část popisuje historii dezertů a sladkých jídel, ať již tradičních českých tak i zahraničních, která si v průběhu historie oblíbila společnost natolik, že se recepty …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with "Awareness of Czechs about traditional Czech desserts and sweet dishes" - i.e. the orientation of people in this issue. An online questionnaire was used to determine the knowledge, to which 142 respondents responded. The theoretical part describes the history of desserts and sweet dishes, both traditional Czech and foreign, which throughout history has become so popular …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 11. 2022
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/nqvbf/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 2. 2023
- Vedoucí: Ing. Lada Popl Petránková
- Oponent: Ing. Pavel Attl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Lucie. \textit{Povědomí Čechů o tradičních českých dezertech a sladkých jídlech}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/y2ujsi/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Dezerty a zákusky na území dnešní České republiky v kontextu historického vývoje
Dytrtová Dytrtová -
Cestování za tradičními dezerty
Natálie Sudová -
Původ tradičních českých dezertů a sladkých jídel
Josefína Hrubešová -
Kalistovy dějiny duchové a americká tradice intellectual history jako současné směry v historiografii
Romana Fojtová -
Hornická tradice v obci Ratíškovice. Didaktické zpracování tématu projektovou výukou.
Markéta Čížková -
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Markéta Vaštová -
Tradice českého vězeňství a jejich odkaz dnešku
Denisa Juhaniaková -
Tradice ochotnického divadla v Kutné Hoře
Veronika Lebedová