Mgr. Lucie Miklovičová

Diplomová práce

Obraz aristokratické kuchyně v 19. století (Rozbor šlechtických rukopisných kuchařských knih, sbírek receptů a jídelních lístků)

Image of Aristocratic Cuisine of the 19th Century (An Analysis of Aristocratic Cookery - books and Menus)
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývášlechtickým stravováním v 19. století. První část je věnována zhodnocení pramenné základny a literatury k tématu. Obsahem jsou současně dílčí historie rodů, jejichž provenience pocházejí analyzované prameny. Jmenovitě se jedná o NOstitze-Rieneck, Wratislavi z Mitrovic, Kinské, Mensdorffy-poilly a Chotky. Následující kapitola se v obecné rovině zaývá tématy, která …více
Abstract:
This work deals with boarding habits of aristocracy in the 19th century and related topics. First part of my work is mostly dedicated to the analysis of related literature and archival sources. This part also includes a wider introduction of the noble dynasties, later revealed as origins of the historical sources used for my research. These were Nostitz-Rieneck, Wratislavové z Mitrovic, Kinští, Mensdorffové …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
  • Vedoucí: prof. PhDr. Milena Lenderová, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Miklovičová, Lucie. Obraz aristokratické kuchyně v 19. století (Rozbor šlechtických rukopisných kuchařských knih, sbírek receptů a jídelních lístků). Pardubice, 2011. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická

Univerzita Pardubice

Fakulta filozofická

Magisterský studijní program / obor:
Historické vědy / Kulturní dějiny

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.