Výroba a analýza vín Pét-nat – Bc. Magdaléna Šaňková
Bc. Magdaléna Šaňková
Diplomová práce
Výroba a analýza vín Pét-nat
Production and analysis of Pét-Nat wines
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou přírodně šumivých vín Pét-Nat a jejich analýzou jak z chemického, tak i ze senzorického hlediska. Součástí literární části jsou i základní informace o šumivém a perlivém víně včetně rozdělení, historie, technologií výroby a sekundární fermentace. Pét-Naty jsou popisovány z hlediska technologií výroby, historie, požadavků na hrozny, obalového materiálu, chemického …víceAbstract:
The master thesis concerns the production of naturally sparkling Pét-Nat wines and their analysis from both a chemical and sensory point of view. The literary part includes basic information about sparkling wine, including classification, history, production techniques, and secondary fermentation. Pét-Nats are described in terms of production technology, history, requirements for grapes, packaging …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Jakub Herzán, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.