Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa – Bc. Tereza Daňková
Bc. Tereza Daňková
Master's thesis
Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa
Effect of different dietary protein sources in fattening bulls of Fleckvieh cattle on meat quality parameters
Abstract:
Produkce masa s optimálními nutričními a organoleptickými vlastnostmi je nezbytnápro uplatnění se na současném trhu. Pro zajištění vyvážené a ekonomicky rentabilní výživycharakteristické dostatečnou intenzitou růstu vykrmovaného skotu je nezbytné do krmné dávkydoplňovat živiny v koncentrované formě. V současné době je celosvětově nejčastějivyužívaným bílkovinným zdrojem sójový extrahovaný šrot. Vzhledem …moreAbstract:
Current markets require a consistent supply of meat with high nutritionaland organoleptic quality. The use of dietary concentrates is necessary to achieve rapidand efficient growth of fattened cattle. Soybean meal is presently the most frequently useddietary protein source in cattle diets. However, due to efforts to utilize especially locallyproduced feedstuffs as well as due to a negative perception …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DAŇKOVÁ, Tereza. \textit{Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/y5lk5x/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv struktury, složení a koncentrace pigmentů s obsahem Mg či Zn na fyzikální a antikorozní vlastnosti organických povlaků na bázi epoxyesterových pryskyřic
Dominik Řezníček -
Fyzikální vlastnosti a krystalizace polymerů PLLA/PDLA
Štefan Makariv -
Vlastnosti organických povlaků v závislosti na obsahu a složení antikorozních pigmentů
Josef Škorpík -
Vliv materiálového složení a tvaru na vybrané fyzikální vlastnosti sendvičových konstrukcí
Ladislav Fojtl -
Vliv lipidického složení na fyzikální vlastnosti organogelů
Katsiaryna Alishevich -
Vliv složení IIR kaučukové směsi na mechanické vlastnosti a permeabilitu
Pavel Koseček -
Vztah bezrohosti k mléčné užitkovosti u plemene český strakatý skot
Michaela Buřvalová -
Vhodnocení vlivu reprodukce na mléčnou užitkovost dojnic plemene český strakatý skot
Kamila ŠVAJLENOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights