Vláknina,její vlastnosti a využití do masných výrobků – Bc. Taťána MOŘKOVSKÁ
Bc. Taťána MOŘKOVSKÁ
Master's thesis
Vláknina,její vlastnosti a využití do masných výrobků
Dietary fibre,their characteristics and applications to meat products
Anotácia:
Cílem práce bylo charakterizovat vlákninu, její složení, vlastnosti a význam ve výživě člověka. U vybraných druhů vlákniny byl popsán především jejich význam a použití v masných výrobcích. Dále byly sledovány senzorické, vodovazné, tukovazné a další technologicky důležité vlastnosti. Na jejich základě byly vybrány vzorky vlákniny, které byly přidány do masných výrobků a tyto výrobky byly dále hodnoceny …viacAbstract:
The objective of this work was to charakterize dietary fibre, its structure, properties and importance in nutrition of human. For chosen types of fiber has been described in particular their importance and use in meat products. Furthermore, has been observed sensory factors, water binding, fat binding and other technological factors. On theirs basis were selected the samples of fiber, which were added …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zverejniť od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12558
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MOŘKOVSKÁ, Taťána. Vláknina,její vlastnosti a využití do masných výrobků. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou
Kristýna Stávková -
Návrh receptury bezlepkových müsli tyčinek s přídavkem vlákniny
Zdeňka Prucková -
Kvalita toustových chlebů ovlivněná vlákninou
Klára Premusová -
Kvalita těstovin ovlivněná přídavkem vlákniny
Václav Durďák