Petra Koláčková
Bachelor's thesis
Netradiční ovocné destiláty
Non-traditional fruit distillates
Abstract:
Práce se zabývá tématem netradiční ovocné destiláty. Zpracovává historii destilátů ve světě i u nás. Dále je zde popsán proces výroby ovocných destilátů, krok po kroku přes přípravu ovoce, kvašení až k destilaci a následnému skladování. Následuje podrobné seznámení s druhy netradičních ovocných destilátů podrobně popsanou jejich výrobou, jaké suroviny se využívají a také přehled cen těch to destilátů …moreAbstract:
The work deals with the topic of non-traditional fruit distillates. It processes the history of distillates in the world and in our country. Furthermore, the process of production of fruit distillates is described here, step by step through the preparation of fruit, fermentation to distillation and subsequent storage. The following is a detailed acquaintance with the types of non-traditional fruit …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Analýza ovocných destilátů
Klára Krejčíková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova