Petra Koláčková
Bakalářská práce
Netradiční ovocné destiláty
Non-traditional fruit distillates
Anotace:
Práce se zabývá tématem netradiční ovocné destiláty. Zpracovává historii destilátů ve světě i u nás. Dále je zde popsán proces výroby ovocných destilátů, krok po kroku přes přípravu ovoce, kvašení až k destilaci a následnému skladování. Následuje podrobné seznámení s druhy netradičních ovocných destilátů podrobně popsanou jejich výrobou, jaké suroviny se využívají a také přehled cen těch to destilátů …víceAbstract:
The work deals with the topic of non-traditional fruit distillates. It processes the history of distillates in the world and in our country. Furthermore, the process of production of fruit distillates is described here, step by step through the preparation of fruit, fermentation to distillation and subsequent storage. The following is a detailed acquaintance with the types of non-traditional fruit …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Analýza ovocných destilátů
Klára Krejčíková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova