Žaneta MRLINOVÁ
Bachelor's thesis
Potravinářské emulgátory
Emulsifiers in food technology
Anotácia:
Práce je členěna na dvě kapitoly {--} Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů { …viacAbstract:
The bachleor thesis is divided into two chapters {--} Emulsions and Emulsifiers. The first is dealing with dividing of emulsions, their formulation and stability. The other part is dealing with emulsifiers, where are defined the molecular peoperties of surfactants and amphiphilic biopolymers. The most common emulsifiers are described in more detail {--} lecithins, MAG, DAG and their esters, polyglycerol …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor:
15593
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MRLINOVÁ, Žaneta. Potravinářské emulgátory. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Syntéza a chirální SFC/MS analýza izomerů mono- a di-acylglycerolů
Eliška Horáková -
Řízení parametrů a vliv kvality válcovací emulze na povrchovou kvalitu za studena válcované oceli
Patrik Häusler -
Varianty zefektivnění distribuce asfaltů a asfaltových emulzí ve vnitrostátní a mezistátní dopravě ve společnosti EUROVIA CS, a.s., závodu Emulze Kolín
Jaroslav Toman -
Pickeringovy emulze jako nosiče esenciálních olejů
Sabina Botková -
Emulze stabilizované částicemi v přípravcích na ochranu proti UV záření
Dita Moricová -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Inovace ohřevu bitumenové emulze
Pavel Cimbál -
Potravinářské emulze a jejich charakterizace
Marie Chvatíková