Možnosti využití bakteriocinů k inhibici gramnegativních bakterií – Bc. Pavlína Starostková
Bc. Pavlína Starostková
Master's thesis
Možnosti využití bakteriocinů k inhibici gramnegativních bakterií
"Possibilities of Bacteriocin Usage to Inhibition of Undesirable Gramnegative Bacteria"
Abstract:
Bakteriociny jsou antimikrobiální proteiny či peptidy různých velikostí zaměřené proti citlivým kmenům stejného nebo blízce příbuzných druhů. Avšak v případě kombinace účinku různých bakteriocinů je možné pozorovat rozšíření inhibičního spektra. Multibakteriocinogenní kmen Escherichia coli 225 izolovaný z bažantů ve svém genomu kóduje koliciny E1, B, M, Ia/Ib a mikrocin B17. Tento kmen byl v předchozí …moreAbstract:
Bacteriocins are antimicrobial proteins or peptides of various sizes active against sensitive strains of the same species or closely related species. However, an extended inhibitory spectrum can be seen in the case of multiple bacteriocin activity. Multiple bacteriocin production Escherichia coli strain 225, isolated from pheasants encodes colicins E1, B, M, Ia/Ib and microcin B17 in its genome. In …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2015
Accessible from:: 17. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STAROSTKOVÁ, Pavlína. \textit{Možnosti využití bakteriocinů k inhibici gramnegativních bakterií}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/y8w944/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Starostková, Pavlína. Možnosti využití bakteriocinů k inhibici gramnegativních bakterií . Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 17. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology