Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů – Eliška Plecitá
Eliška Plecitá
Bakalářská práce
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Influence of the containers used for ageing on the organoleptic properties of alcoholic beverages
Anotace:
Snahou této práce bylo určit, zdali jsou dubové sudy oprávněně tou nejlepší volbou pro zrání alkoholických nápojů. Pro potvrzení nebo vyvrácení tohoto tvrzení byly v práci shrnuty pro zrání důležité vlastnosti dubu jako materiálu, společně s fázemi výroby sudu, které ovlivňují dopad této nádoby na organoleptickou stránku budoucího nápoje. Zahrnuje také popis senzoricky nejzajímavějších látek dřeva …víceAbstract:
The aim of this work was to determine whether oak barrels are rightly the best choice for the maturation of alcoholic beverages. In order to confirm or refute this claim, the paper summarised the characteristics of oak as a material that are important for ageing, together with the stages of cask production that influence the impact of this container on the organoleptic aspect of the future beverage …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Vaško, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PLECITÁ, Eliška. \textit{Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/y9z6p2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Zrání destilátů v dřevěných sudech.
Radek Navrátil -
Zrání destilátů v dřevěných sudech
Radek Navrátil -
Využití dřevěných sudů ke školení bílých vín.
Šimon Gočik -
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Aneta Spíchalová -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová -
Město Dub jako součást Frýdlantského vévodství
Věra Peková -
Sexualita mentálně postižených uživatelů centra STROOM DUB o.p.s.
Nikola ŠVECOVÁ -
Řešení erozní ohroženosti zemědělských pozemků v katastrálních územích Kondrac a Dub u Kondrace (Středočeský kraj)
Josef Pastyřík
Název
Vložil
Vloženo
Práva