Gabriela Tomášková

Bakalářská práce

Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod

Food preservation by physical methods
Anotace:
Tématem bakalářské práce jsou fyzikální metody konzervace potravin. Proces konzervace potravin úzce souvisí s látkovým složením potravin. Tvoří jej voda a sušina. Obsah vody v rostlinných surovinách se pohybuje mezi 70 - 90 % a v živočišných surovinách mezi 46 - 78 %. Sušina je tvořena zejména bílkovinami, sacharidy, tuky, kyselinami, aromatickými látkami, pektinovými látkami a vitaminy. Dalšími podstatnými …více
Abstract:
The topic of this theses is physical methods of food preservation. The process of food preservation is closely related to the substance composition of food. It is consisted of water and dry matter. The content of water in raw plant materials varies between 70 - 90 % and of raw animal materials varies between 46 - 78 %. The dry matter is primarily consisted of proteins, carbohydrates, fats, acids, aromatic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Gregorová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin