Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování – Maria Kurenkova
Maria Kurenkova
Bakalářská práce
Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování
Physiology of the genus Coffea (Coffea) and methods of its processing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala obecnou charakteristikou rodu Coffea, jednotlivých druhů kávovníku a botanickým popisem jednotlivých částí rostliny. Zaměřovala se na způsob pěstování a přiblížila problematiku sklizně a metod zpracování kávových třešní. Dále se soustředila na proces pražení, který vede k rozvoji chutí a následnou kontrolu prováděnou pomocí senzorické analýzy. V praktické části byl popsán …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with general characteristics of the genus Coffea, coffee species and botanical description of individual parts of the plant. It is focused on cultivation methods and approached harvesting and processing methods of coffee cherries. Furthermore, it is focused on the roasting process, which leads to development of flavors and subsequent control by sensory analysis.The practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jaroslava Martinková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KURENKOVA, Maria. \textit{Fyziologie rodu kávovník (Coffea) a metody jeho zpracování}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ya3dsu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Přehled a parametry produkce kávy na světě
Jitka Kutzendörferová -
Produkce a kvalita výběrové kávy z Kolumbie
David Snášel -
Analýza produkce, obchodu a možností uplatnění kávy v podmínkách ČR
Marie Toufarová -
Postoje prevádzkovateľov kaviarní k využitiu kávovej usadeniny
Nicol Šturcová -
Shade effect on the Coffea canephora diameter increment in the Mondulkiri province, Cambodia
Yessika Alejandra Garcia Cano -
Návrh na zlepšení systému řízení jakosti ve zvoleném podniku
Bohuslav Ferdan -
Kontrola jakosti transfuzních přípravků – analýza trendů
Ivana Jamborová
Název
Vložil
Vloženo
Práva