Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini – Bc. Veronika Holeksová
Bc. Veronika Holeksová
Diplomová práce
Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini
Tracking the antioxidant activity in rats when feeding colored wheat Konin
Anotace:
V pokusu jsme sledovali vliv zkrmování barevné pšenice Konini s purpurovým zbarvením zrna na antioxidační aktivitu v játrech a v krvi potkanů. K pokusu jsme použili 64 samců laboratorního potkana kmene Wistar albino ve věku čtyř až šesti týdnů. Pokus probíhal čtyři týdny. Pokusnou skupinu (n=32) potkanů jsme krmili pouze barevnou pšenicí Konini. Purpurová pšenice Konini (14,01 mg/g antokyanů). Kontrolní …víceAbstract:
In the experiment, we observed how it affects feeding colored wheat grains with purple color on the antioxidant activity in the liver and in the blood of rats. For the experiment, we used 64 male rats Wistar albino four to six weeks. The experiment was performed four weeks. Experimental group (n=32) rats fed the only color wheat Konini. Purple wheat Konini (14.01 mg/g of anthocyanins). The control …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
- Oponent: Eva Slezáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOLEKSOVÁ, Veronika. \textit{Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini} [online]. Brno, 2015 [cit. 2024-03-19]. Dostupné z: https://theses.cz/id/yac68k/. Diplomová práce. Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. Vedoucí práce Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Krmivářství
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru
Tereza KOVÁČOVÁ -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Detekce antimutagenní aktivity antokyanů Amesovým testem.
Lucie RAŠTÁKOVÁ -
Vliv skrmování barevných pšenic na krevní parametry u laboratorního potkana
Paula Krajčiová
Název
Vložil
Vloženo
Práva