Změny mikrobiologických a vybraných kvalitativních parametrů konzumního mléka – Bc. Patrik Říha
Bc. Patrik Říha
Master's thesis
Změny mikrobiologických a vybraných kvalitativních parametrů konzumního mléka
Changes in microbiological and selected qualitative parameters of drinking milk
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií konzumního mléka. Teoretická část práce se věnuje významu mléka ve výživě člověka, složení, mikrobiologii syrového a tepelně ošetřeného mléka, tepelnému ošetření, významným skupinám mikroorganismů kontaminující mléko, původcům onemocnění z mléka a ošetřením mléka po nadojení. Experimentální část práce se zaobírá stanovením vybraných skupin mikroorganismů – celkový …viacAbstract:
The diploma thesis deals with the microbiology of drinking milk. The theoretical part deals with the importance of milk in human nutrition, composition, microbiology of raw and heat-treated milk, heat treatment, important groups of microorganisms contaminating milk, pathogens of milk and milk treatment after milking. The experimental part of the work deals with the determination of selected groups …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Vliv teploty a silic na inaktivaci patogenních mikroorganismů v jablečno-řepném moštu
Markéta Tvrdá -
Psychrotrofní lipolytické bakterie a obsah volných mastných kyselin v bazénových vzorcích syrového kravského mléka
Magda MIKULOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse